2 februari 2013

Reflektion...

Hemma igen och väskan håller på att packas upp. Men under tiden går tankarna tillbaka till dagarna tre i London.

Jag blev imponerad av de tre gymnasielärarna som genom enkla tekniska lösningar fick elevernas uppmärksamhet och möjlighet till högre måluppfyllelse. Det gäller att möta eleverna på deras arena. Att t.ex. spela in lektioner/föreläsningar som eleverna kan titta på innan lektionen är en enkel lösning för elever som behöver förförståelse och/eller mycket repetition i sin inlärning. Undra om Daniel Barker tänkte på detta när han började använda Flipped classroom? Använd en Smartphone eller varför inte en lärplatta.

På mässan fokuserade jag på den specialpedagogiska avdelningen där jag fick ta del av nya pedagogiska appar som kan kunna ersätta och eller komplettera pedagogiska PC- program som t.ex. Widgits Symwriter. Att ha en app som denna känner jag att vi kan nå fler elever och hjälpa dem i sin språkutveckling.

Lyssnade även på ett företag som framställer pedagogiska spelappar med fokus på elever med motoriska svårigheter eller inlärningsproblematik. Bra att de tänker på alla elever. Det gäller ju att pedagogerna ges möjlighet till att " kratta brett" i sin undervisning och skapa stimulerande undervisningsmiljöer.

Mässan är stor och där finns många tekniska lösningar för skolans olika verksamheter. Nu gäller det att börja använda oss av teknikens alla möjligheter och som tidigare blogginlägg ha tagit upp att den även sätts in i ett sammanhang.

Efter dessa dagar känner jag att Skoldatateket har många tekniska nyheter att utvärdera samt omsätta en del av dem till individuella IT-lösningar. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar